Resultat från gårdagens fiske i Havöysund!

Fredagens fiske som minst sagt blev till ett drömfiske, Team NSA ryckte ifrån när dom lyckades landa hela 9 hälleflundror fördelat på 2 personer.

Dan var verkligen hälleflundra kungen i deras båt igår, det hela började redan första gången han sänkte ner jiggen, för han hinner inte ens veva upp många vev tag innan det smäller första gången. Smack hälleflundra Nr 1 ligger i båten dock under måttet 78cm. Efter bara någon drift så smäller det igen och även denna gång är det Dan som drillar denna gång 117 cm. Efter ytligare några drifter hade Dan landat ännu stor hälleflundra på G som kunde landas efter en sten hård fight. Efter att man mätt och fotograferat denna vackra madam som mättes till 150 cm fick den friheten tillbaks.

Nu började ”Gubbarna i båten känna sig lite stressade och frustrationen började sprida sig så smått. Inte blev det bättre av när Dan beslutar sig för att villa lite och sätter spöet i spöhållaren, efter bara några minuter så skriker Magnus till Dan, det var något som drog i jiggen. Dan kvicknade till och började veva upp lite långsamt och SMACK, ny fight och de andra kan bara se på när Dan landar sin 4e för dagen och ännu en Pjäs på 147 cm! Nu börjar Dan tycka synd om de andra och beslutar sig för att inte ha jiggen i vattnet. De andra måste ju också få en chans.

Drift efter drift och inget händer, Då ber dom andra att Dan skall släppa ner sin jigg igen så att det händer något. Okej då säger Dan och firar ner jiggen, efter bara någon minut så händer det igen, Dan drillar stor hälleflundra och efter en stund så kommer det upp 133 cm rena muskler som även denna får friheten tillbaks!
Totalt landade Dan 625 cm hälleflundra på en dag! snacka om drömfiske och alla på en och samma jigg Crazy Daisy cola! Resterande 4 hälleflundror som landades i deras båt stod Fredrik för och Jimmy Andersson och Magnus Lindahl fick agera som statister.

Team flatfisk hade en jobbig natt och lyckades bara landa 1 godkänd hälleflundra men var i gott mod när de begav sig av i morse. Vi skall inte räkna bort dom ännu men jag tror att de sitter i båten och tränar på ”du gamla du fria”. Ställningen är nu 8-5 till Sverige i landskampen.

Även de övriga båtarna på campen hade ett riktigt bra fiske efter både torsk och hälleflundra, med flera torskar mellan 10-17 kg och det landades även 2 hälleflundror på 154 cm.

Följ det grymma fisket här i Havöysund och den spännande landskampen mellan Sverige (Team NSA) och Norge (Team flatfisk)

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian Hoogers och Mats ” Bulten” Persson.