Uerfiske och havskatt med inslag av flundra på Söröya!

Efter ett lyckat pass på Storskalltaren begav gästerna sig ut på natten till fredag för att jaga Söröyas guld och Rapporterna regnade in om torsk efter torsk som blev landade! Det är fullkomligt oändligt med fisk och alltifrån 6 till 19kilo kom upp inatt!

Guidebåtens gäster var sugna på att fiska Uer igår och självklart guidade jag dom då till Bananen! Förväntansfulla och taggade släppte vi ner på 180meter då vi såg stim ligga på 160meter, det tog inte mer än 5sekunder så hade jag på en stor, 3.8kg, SMACk!
Det blev massor av röda fiskar idag men även ett flertal Lubb såklart…Vi flyttade oss sedan några distans till nästa ställe och såg direkt ett tjockt stim på 150meter som aldrig ville ta slut. När vi släppt ner visade det sig vara Sej runt 2-4kilos klassen vilket är perfekt agn till lördagens flundra pass!
Gästerna ville avsluta med Havskatt så vi körde till Fågelberget och dunkade botten, men där ville hellre flundran hugga! Det blev två flundror runt 60-70cm som självklart fick åka hem igen! Men ingen havskatt fick dom här så då beslöt jag att vi testar utanför hamnen istället, vilket är ett säkert kort som det visade sig snabbt!
Här blev det minst 10 landade katter och nöjda gäster i båten! Underbar dag!

Just nu är guidebåten i Kamöysund och testar lyckan! En rapport från Hannes iförmiddags var att en 140cm landats efter bara nån timme!

Skitfiske!

Viktor PJ Sjöqvist

Liten flundra i gott väder!

Jag med Uer på 3.8kg!