Ack så nära i Nappstraumen!

Med nyankomna gäster på campen så var fiskesuget på topp och alla stack ut i olika tid i morse i jakt på olika fiskarter. Tyskar, ryssar, holländare och svenskar gästar campen denna veckan och kvar tills imorgon bitti finns även två grupper från Belgien och Holland. Under bytesdagen landade dem flera flundror i Nappstraumen upp till 111 cm , mest på bonntrolling på grunt vatten. Dem landade även torskar upp till ca 17-18 kg på öppet hav och ett par blekor!

Vädret har slagit om till vår fördel nu och solen gassar gott om dagen. Inför dagen hade jag avtalat att splitta dagen mellan holländarna och belgarna och köra halva dagen i varje båt. Redan på första driften efter bara några sekunder smackar det i för Rick och dagens första batalj var igång. 100 cm flundra hade huggit på hans Crazy Daisy i torskfärgen och blev ett nytt PB. Vilken start alltså!

Vi fortsatte fisket och endast några försiktiga hugg till innan det var halvlek. Båtbyte till havs och nya tag med holländarna! Vid första driften där också så drar en av dem på en rejält mothugg plötsligt och spöet bugar tungt.. Fisken följer med båten i driften men håller sig nära botten. TUNGA huvudskak fortplantar sig genom det korta speedjiggingspöet och spänningen ökar. Plötsligt får fisken nog, den parkerar sig på botten och vägrar flytta på sig.

Bromsen spänns åt ytterligare och nu är det tung press! Vi får upp fisken en liten bit innan den simmar iväg en bit och lägger sig på nytt på botten och tjurar.. När vi nu sätter press så börjar de tunga huvudskaken igen och spöet gungar upp och ner.. Han kan inte lyfta fisken utan att ta ordentligt.. Plötsligt smäller linan av.. NEJ! NEJ, NEJ, NEJ! Orsaken till varför den gick av är oklar men någon skada på linan fanns det uppenbarligen.

Besvikelsen var stor.. Ack så nära.. Nästa gång sitter den där!

Ytterligare ett par flundror i 110 cms klassen följde våra jiggar i drifterna efteråt, dock tyvärr utan att nypa jiggarna.

Nya tag imorgon med en ny grupp!

Erik Axner/ Andreas Marth – Nappstraumen

Rick med 100 cm!