Stor flundra på Vaeröy!

Igår vid lunch tid fick vi höra härliga nyheter av två svenska killar som storsatsar efter flundra. Med bara två dagars fiske kvar och svåra fiskeförhållanden gav sig killarna ut i ytterligare ett försök att hitta den större flundran. Vid lunch tid hade det hänt!

På 30 meters vatten och 10 minuters båtfärd small det till i utrustningen det var en fisk på 170 cm som kom upp ur vattnet. Nu har vi äntligen kommit förbi 150 cm på flundra och vi hoppas nu på att det lossnar och kommer upp mera fina fiskar. Tyvärr hade de inte bild på fisken men det kommer förmodligen upp en video som de filmat med action camera. Fisken blev tillbakasatt och väntar på nästa sportfiskare!

De andra svenskarna på campen har haft det kämpigt med flundrafisket men har o andra sidan haft ett fantastiskt torsk och sej fiske. Svenskarna är idag ute med Fredrik och än så länge har de lyckats få sin första flundra upp i båten. Vi hoppas på att de kommer mer rapporter under dagen! Gladare svenskar får man leta efter.

Anders Mårtensson