Hasse avslutar med flaggan i topp- Vaeröy

Hasse avslutar fisket med flaggan i topp!

Efter en fantastisk inledning så fick vi under de sista dagarna kämpa i hård vind och sjö. Fisket blev begränsat och kylan trängde in till benmärgen på oss! Men skam den som ger sig!

Fisket är ett intresse som har hängt med Hasse sen många år tillbaka och under veckans gång har jag hört många fascinerande historier, men lika mycket som han tycker om att fiska så vill han ta vara på fisken han får för att kunna bjuda sina nära och kära när han kommer hem! Med tanke på att första dagen blev ett lyckat torskfiske så var det nu bara en hälleflundra som saknades!
Hasse berättar att visst är det kul att fånga stor fisk men det är egentligen inte det som är huvudsyftet med denna resa. Att få vara ute på havet, känna den friska luften och den skinande solen som värma ens frusna nävar tillsammans med att få fisk som man sedan kan ta med sig hem och bjuda på är det som Hasse själv sätter högst pris på! Med detta sagt så var det nu bara att nöta timme ut och timme in för att lyckas fånga den där sista fisken!

Näst sista dagen så händer det! Vinden har legat på 10-14 m/s hela dagen men under de sista timmarna så börjar det mojna. Vi hade gett upp hoppat på hälleflundra idag och tänkte nu styra kosan ut mot sejtopparna. Klockan är nu närmare 22.00 men i samma ögonblick som vi ska köra så tar jag en titt på GPS:n, vi driftar nu 1,5knop och driften är i perfekt riktning för att lyckas hamna i den där smala rännan en halv distans ifrån oss. Jag säger till Hasse att vi skiter i sejen idag, vi måste testa en sista drift innan vi åker hem! Jag placerar båten och släpper ner, direkt när jag gör de första vevtagen så smäller det till i spöt men jag missar. Vi fiskar vidare i kvällssolen, och nu var det Hasses tur! Ett kraftigt hugg och Hasse svara med ett klockrent mothugg, YES!
En kort men intensiv fight senare så slänger jag upp hälleflundran i båten och säger att den här flundran kan vara godkänd, måttbandet åker fram och den mäts till 86 cm! ÄNTLIGEN, där satt den! Leendet på Hasses läppar bleknade inte en sekund efter denna fångst! Nu var allt bärgat, nu hade våra mål uppfyllts och vi kunde nu glida hem med flaggan i topp!

Väl i hamn möts vi av en exalterad hund vid namn ”Rasken”, svansen går i ett och när Hasse har förtöjt båten och slänger upp flundran på bryggan så gör Rasken några härliga skutt för att välkomna husse och hans fångst!

Kvällen firas med en burk ärtsoppa och en kall öl, varför krångla till det mer än så? Redan nu planeras nästa resa och vi lär se mer av Hasse och hans hund Rasken när de tillsammans åker upp till Nordnorge för att få uppleva det fantastiska fisket!

Johan Mikkelsen

En gravid Lubb!

Guiden Johan Mikkelsen

Foto Hasse Börjesson” /></p>
<p><img decoding=

Rundar av med flaggan i topp! Här poserar Hasse med veckans sista flundra!