Sørøya fortsätter leverera stor fisk – i fler arter!

Efter storskalltanturen var gänget lite halvsega och sedan dess har det varit en del plattfiskmete och lite torskfiske. Igår berättade Håkan Löfmarck i båt 3 om ett galet kvällsfiske där 20 spättor landades med topp på 2kg+ och dessutom en redig sandskädda på 900g!

Det har också funnits mycket torsk att hämta på Runningen, Reis, Andottskallen ända upp till Sillboen. Toppen de senaste två dagarna ligger på 26kg till båt 4. Man har fått söka dem rätt djupt (mellan 80-130m) men under perioder går de också upp på topparna och flaken runt Andottskallen och Breigrunn.

De kustnära hälleflundrorna har man även dem fått söka relativt djupt då vattentemperaturen runt land fortfarande ligger på låga 4,5-4,8 grader på grund av den ostliga vinden. Nästa vecka kommer vinden vrida över till väst och vattentemperaturen kommer stiga till närmare 6 grader så förhoppningsvis drar det lite grundare fisket efter hälleflundra igång snart. Kamøysundet och Galtefjord kommer då vara riktigt värt att testa – bara vädret håller sig.

Hannes Ribbner, Sørøya