Mysfiske och 30++ på Sørøya

Vilken dag. Växlande med tidvis fantastiskt väder, taggade grabbar och fulltankad båt. Vinden som upplevdes lite jobbig igår var idag spårlöst försvunnen. Fisket på förmiddagen var lite segt då de stora stimmen var svåra att hitta och dessutom inte levererade speciellt stor (för att vara Sørøya) fisk. Guidebåten fyllde dock snabbt sin torskkvot och gobbarna blev sugna på lite flundra. Vid halv två-tiden vände vi båten och körde mot hamnen. Efter ett snabbt sockbyte och jiggköp satt vi åter i båten, påväg ut mot lite mysfiske efter flundra. Vi lade första driftet, ca en och en halv minut senare smackade det till och första flundran landades. Därefter stannade det av lite. Några havskatter drogs och gästerna hade det gott. Under tiden fick jag ett samtal från Paul Stevens i båt 2 som berättade att de hade det sjukaste fisket han upplevt borta vid guldhålan. Torsk på torsk över 20kg landades och Mathew Lowery lyckades lura upp en GIGANT på hela 34kg!!!!!!!

En tid senare lade vi i guidebåten om driftet lite längre ut och direkt började torsken hugga. Det var inga giganter men kul hade vi. En tid senare smackade det till lite hårdare. De karaktäristiska flundraknyckningarna syntes i spötoppen och lyckan var total – nr 2! Vi fiskade vidare ett tag (folket i båten satt mest och småslöade) och torsk på torsk landades. Till slut var klockan sent och killarna insåg att de hade EN HEL DEL att filéa. Detta fick oss att fatta beslutet om att det för dagen var slutfiskat – ostliga vindar i morgon ju!

Vilken dag, there is no place like Sørøya.

Hannes Ribbner, Sørøya

34kg!

Den