Nytt camprekord från Nappstraumen!!

När jag i morse lämnade hamnen med ”Boråsarna” hade jag en aning press på mig efter deras bedrift under gårdagen med 5 st 20+are med en toppfisk på 24,3 kg. Tugget gick gött i båten och på vägen ut pratades det om att nu skulle vi bräcka 25 kilosgränsen och efter en stund tjötande så var målet uppe att slå Jimmys camprekord på 28 kg.

Efter att ha anlänt till sydsidan så hörde vi innan vi hade gjort det första nedsläppet på radion att Dick Svensson hade landat en torsk på fantastiska 24,7 kg. Jag såg verkligen i ögonen på ”Boråsarna” hur tävlingsmänniskorna inuti dem taggade till och dem startade fisket med fullt fokus och med ett otroligt engagemang. Vi startade med att ganska omgående fånga ett par fiskar runt 17-18 kg men de riktigt stora saknades..

Eric Bengtsson bytte till en ”Big Bob 480 g Moore Glow” och sänkte ner till 50 m när det smackade i tungt och spöet stog i en djup båge och gungade segt! Äntligen satt en fin och efter en tuff kamp så gled ett riktigt ”grodyngel” upp till båtkanten och alla skrek av glädje! Denna var stor och vågen åkte fram! Siffrorna visade 26,80 kg och Eric skrek av lycka! Vi hade lyckats uppnå den sköna ”tugget” i morse och var nu åter på topp igen!

Strax där efter sänkte jag ner min ”Giant Shad 25 cm”, riggad på ett jigghuvud från en ”Crazy Daisy” ner till 48 meter när linan plötsligt slackade och med ett mothugg som inte denna jorden skådat tidigare bockade mitt ”Westin Jigging 5’2” djupt! En enorm tyngd gled sakta men säkert mot ytan och efter en stund skymtade vi en gigantisk fisk i djupet.. När den bröt vattenytan möttes vi av en groteskt fet torsk och när vi lyfte in den i båten jublade samtliga högt: ”Den där är fasen större alltså!”. Vågen åkte fram och när den stannade stod vågen på 28,90 kg!

Nytt personbästa för mig och ett nytt camprekord från Nappstraumen var ett faktum! Hur sjukt var inte detta då? Bägge de två punkterna vi tog upp på utvägen var nu uppfyllda..

Historian slutar dock inte där utan kort där efter släpper Magnus ner till 65 m och får ett stumhugg på sin ”Big Bob 480 g Blue Glamour”. Mothugget satt som en smäck och en vråltung kamp startade. Magnus drillade hem den exemplariskt och ännu en stortorsk gled upp till båten och vi såg att även denna var riktigt stor! Magnus var lyrisk över fångsten och när vi vägde den till 25,8 kg flippade han ur.. Han bara studsade runt som en studsboll i båten och skrek av lycka! Det är nu man mår som guide och jag var minst lika lycklig som honom och leendet var inpräglat på läpparna!

En som dock hade det lite tungt under dagen var Anders som efter sisådär 15 missade fiskar på rad förlorade allt hopp och jag kunde se på hans min att nu var det tungt.. Hans ansiktsuttryck var liksom tomt på något sätt tills det stora hugget kom. På 55 meter sög det till på jiggen och fisken rusade blicksnabbt ner till 68 meter och började gunga tungt. Jag såg hur knäna började skaka och hur den bittra minen sakta men säkert började omvandlas till ett leende. Äntligen satt den där och när torsken bröt ytan blev han grymt lycklig. Vi vägde torsken till 22,4 kg och även den tog på ”Big Bob 480 g Blue Glamour”. Nu kunde han inte annat än att le med det största leendet som Lofotshavet någonsin skådat och lyckan var total.

När vi sedan avslutade dagen var den endast Ola som inte hade en 20+are i båten men med en toppfisk runt 18 kg och gårdagens pb på 22,5 var han rätt nöjd ändå tror jag innerst inne.

Bättre skreifiskedag har jag aldrig tidigare upplevt och kan vara summera denna dag som fantastisk! Hur ska vi toppa detta? 30 + imorgon kanske?

Erik Axner – Nappstraumen

24,7 kg till Dick! Startskottet för dagen!

Eric Bengtsson med 26,8 kg drömtorsk!

Guidens nya personbästa och Nappstraumens nya camprekord på 28,9 kg!

Magnus drog till med nytt pb på 25,8 kg!

Anders var lycklig över denna torsken på 22,4 kg!