Skitväder på Söröya!

När det blåser får man fiska röding… så klockan 12 åkte vi mot en sjö, bara tio minuter från Sørvær. Vi borrade våra metertjocka hål, trädde maggoten på kroken och släppte ner. Sekunder senare tog Jonas sin första. Efter ett tag bestämde folket sig för att det var tävling som gällde – göteborgarna mot stockholmarna (guiden och praktikanten fick inte vara med). Först till 20st rödingar skulle vinna. I början tog lag stockholm en rejäl ledning men efter ett tag när stockholmarna hade tagit en öl började göteborgarna knappa in på dem. Plötsligt kände sig stockholmarna lite pressade och började fiska igen. Inte långt senare hade de 17, 18, 19 och vann till sist med 20 mot 13 rödingar efter 1,5h fiske – GRATULERAR!

I morgon förmiddag verkar det som vädret kommer vara bättre så förhoppningsvis kan vi då återgå till riktigt fiske utan plastrullar och nylonlina…

Hannes Ribbner, Sørøya