Grymt spättafiske ett stenkast från campen i Lofoten!

Efter att ha spenderat tre dagar på Værøy där vi fick uppleva ett magiskt sej- och torskfiske samt grymt många flundror så åkte vi tillbaka till campen i Nappstraumen. Väl i hamn så såg vi på klockan att vi hade 2 timmar som vi måste klubba ihjäl innan gästerna skulle hemåt. Fram med spättatacklerna och en påse frysta räkor, perfekt!

Ett stenkast från campen och första driften så sög det på något riktigt fint på mitt spö, under fighten small det även på något tyngre på gästens spö. Dubbeldrill och upp kommer 2 st rödspättor över 2 kg!!! Rödspätta som satt på min krok var till och med så stor så att det blev ett nytt personligt rekord då vågen stannade på 2,55 kg och tangerar guidekollegan Erik Axners rekord, GÖTT!!

Det blev totalt 4 små drifter över samma fläck och totalt landade vi 4 st över 2 kg och ett flertal mellan 1,5 – 2 kg! Sen var det bara att packa ihop allt och segla i hamn med flaggan i topp!

Efter att jag hade lämnat gästerna vid flygplatsen så möte jag Jimmy och gänget från Fairpoint. Självklart skulle de också ut och testa lyckan på spättafisket och jag tipsade om den lilla fläcken vi hade haft bra fiske. Några timmar senare så ringer Jimmy och berättar att han också hade tagit nytt PB men tyvärr så räckte den inte hela vägen för att slå oss utan vågen stannade på 2,50 dvs endast 50 gram ifrån. Men fortfarande ett nytt fint personbästa och ett stort grattis till det!
Så trots att man har fiskat här i nord Norge så många år så finns det ständigt större fiskar att få! Detta är ett fiske som är sjukt underskattat glöm inte att göra ett avbrott från de tunga fisket och plocka fram spinnutrustningen och testa lyckan på dessa vackra plattfiskar, kan starkt rekommenderas!

Johan Mikkelsen- Nappstraumen/Lofoten

2 kilos spätta och lyckan är svår att ta miste på!

Nytt personligt rekord till guiden Johan Mikkelsen, denna vägde 2,55 kg

Tony smackar en fin spätta också, denna var otroligt mörk i jämförelse med de andra.

Jimmy med 2,5 kgs spätta

Simon and David with two nice plaice!

Ugnius with a nice plaice on 1,8 kg!