Sista 4 dagarna på Sørøya

Vinden vi fick i början av veckan drog över och havet har sedan dess legat som en spegel. Det blev det 3 långturer varav en till Kamöysundet och två till Storskalltaren. Fisket var väldigt varierat med ganska dåligt flundrafiske men helt extremt torsk- och storsejfiske. Toppflundran var på 130cm och gick till Bent-Inge. Han tog även veckans största torsk på hela 27kg!!! De största sejarna som fångades låg runt 15kg.

Torskarna på Storskalltan hade inte ens huggperioder utan högg som galningar under hela dagen. Jag och Stefan räknade ut att vi på en tur drog mellan 1-1,2 ton torsk (C&R ofc) fördelat på två personer. De flesta låg mellan 10-15kg och några runt 20-kilosstrecket.

Väderprognoserna framåt ser sådär ut men kommer förhoppningsvis ändra sig – då skall ett nytt försök göras på flundrorna som denna veckan var så oerhört svårflörtade.

Hannes Ribbner, Sørøya

Gunvor med första fisken på första storskalltanturen!

Stefan med fin flundra

2 torskar, 1 crazy daisy.

Stefan tar PB på sej!