Makalöst sejrace på Lofoten!

På vår nyfunna position som alltid verkar hålla fisk var det idag inget undantag. Som vanligt hittade vi frijagande sejar och torskar i mellanvattnet och huggperioderna var lika distinkta som alltid. Det hugger i en halvtimme, sen ”dör” fisket ut och man ser fortfarande fisken följa betena upp och ner genom vattnet för att plötsligt våldsamt hugg igen. Antalet sejar som landades är omöjligt att hålla reda på men det var MASSOR. Toppfiskarna låg runt 8-9 kg och torskar upp till 13 kg. Jag var ute med den tyska gruppen med Markus Kamm i spetsen och hade ett riktigt gott fiske med mycket skratt och spöböj idag!

Utöver det kom det också fina spättor upp till 1,5 kg idag på campen. Ingen flundra hittills men imorgon ska det göras friska försök av skåningarna på campen!

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten