Gött blandfiske på Lofoten!

Med en väldigt orolig sjö på morgonen så var det svårfiskat på många platser men vi gjorde några tappra försök ändå och det gav bra resultat med lite nötning och uthärdning av den gamla sjön. Flera fina torskar landades, hela vägen upp till 17,5 kg som toppfisk med två till runt 15 kg också. Sejarna höll sig i viktspannet 4-8 kg och högg stundtals riktigt friskt.

När samtliga båtlag blev trötta på att hålla balansen i vågorna så gjordes det spättesatsningar på olika håll och många rödspättor blev landade! En bra bit över 20 rödspättor över kilot landades med toppfisken på 2 kilo blankt av Anton och flera över 1,5 kg. Dessutom landades det en sandskädda på 905 g vilket är en riktigt fin sandskädda och många fler runt 7-800 g landades under dagen. Som grädde på moset kom det också en hälleflundra på ca 45 cm vid spättemetet som piggade upp med snabba, ettriga rusningar på lätt utrustning.

Imorgon ser vädret skitbra ut och nya satsningar kommer att göras på olika fiskelokaler!

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten