Ännu en 150cm+ på Sørøya

Idag blev det flundrafiske. Under andra driftet ropades det på VHF-en att Peter hade dragit på en stor flundra som vägrade lämna botten. Guidebåten låg inte långt bort så vi vevade snabbt upp, körde dit och jag hoppade över i deras båt för att assistera vid landningen. Efter ca 10-15 minuters hård camp kunde man i det kristallklara vattnet skymta locket som långsamt pumpades mot ytan. När flundran kom upp till ytan tog jag tag i tafsen och satte kveitekroken. Hon säkrades vid båten och mättes till hela 157cm – en rätt go höjning för Peter med tanke på hans tidigare rekord på 18kg – GRYMT! Han fick låna min Ursuit så han kunde hoppa i med flundran, ta några kort för att sedan släppa tailrepet och låta henne få friheten åter.

Vi fiskade vidare och hörde inte mycket på VHF-en på ett tag. Ca en timme efter den första tagits ropades det igen. Även denna gången sitter en riktig dörr på kroken. Vi bränner bort men precis innan vi kommer dit ropas det att flundran redan är säkrad och att de fixar resten själva. Detta exemplar mättes till 140cm och togs av Jocke – ytterligare ett PB!!!

Vilken dag… fisket i guidebåten var riktigt segt men vi levde på båt 5s bedrifter.

I morgon kväll satsar vi på storskalltan, gött.

Hannes Ribbner, Sørøya

Gratulerar Peter med ditt nya PB på 157cm!!!

C&R

NÖJD ELLER?!