Storskalltaren levererar Marulk på 16 kg och MYCKET mer här på Sørøya!

Då var det dags för ännu en långtur till Storskalltaren och som vanligt så bjöds det på ett fantastiskt fiske!
Denna gången var det inte flundrarapporterna som gick varma utan idag var det ”torskinvation” på grundflaket! Antalet torskar runt 20 kg och över har jag inte räkning på men det var många!
Det kom upp runt 1-2 flundror i varje båtlag också, men de var endast av den mindre kalibern. Men fortfarande en riktigt härlig fighter!
Men dagens fångst blev ändå en Marulk på hela 16 kg!! Vilket kan vara årets första Marulk på campen om jag inte har missat någon! Stort grattis till en unik fångst här upp i norr!

Efter endast några timmars fiske och många stortorskar landade i båten så var det lunch dags för letterna i båten sedan ville dom ha hälleflundra. Vi åker bort till ett hett flundra område ute på flaket och det dröjde inte lång tid förrän än det var en flundra i båten! Sen var folket nöjda med dagen och vi begav oss hem efter endast en ”halv dag”.
Denna dag firades sedan på Sørøyrocken tillsammans med många sköna och goda finnmarksbor!
Rätt fantastiskt att se hur en liten by som Sørvær kan hålla en sådan stor festival med så mycket folk! Kan jag starkt rekommendera till alla er som vill uppleva både fantastiskt fiske och en bra festival!

Johan Mikkelsen, Sørøya

Ett gäng sköna letter som är på sitt första havsfiske! Snacka om att få en underbar start!

Uldis med en torsk runt 20 kg!!

Uldis med sin tredje torsk på 20 kg!

Roland med sin livs första flundra! Glädjen är svår att ta miste på!