Solsken och njutningsfiske på Lofoten

Nu verkar vi bli belönade för den sista tidens skitväder.. Solsken, förhållandevis svaga vindar och klarblå himmel gör det en njutning att vara på havet.

Under gårdagens landades flera hälleflundror i varierande storlekar, vissa över minimimått och vissa strax under. Dem som riktade sig efter hälleflundra blev fint belönade iallafall. Andra båtlag siktade mer på torsk och sej och det verkar vara otroligt mycket ute på kanterna nu för vi hittar nästan alltid stora, höga stim som frossar på sillar.

Fisken hugger hårt och bjuder på bra kamp, även om dem inte är några rekordfiskar. Mycket sej upp till 11-12 kg landas och torskar i ungefär samma storleksklass.

Under förmiddagen idag så valde fyra båtar att satsa på rödspätta och i en spegelblank vik med perfekt drift hade vi ett riktigt bra rödspättefiske där alla fångade gott om spättor och många var över kilot. De största under fiskepasset blev på runt 1,5 kg och flera strax där under.

På eftermiddagen var de flesta sugna på lite mer tunggung och gav sig ut mot sejarna och under några timmar hade vi en rejäl huggsexa. Imorgon lovas bättre väder och vi får se under kvällen vad fångsterna har blivit!

Erik Axner/Douglas PJ, Nappstraumen/Lofoten