Drömmar uppfylls i Havöysund, på olika sätt.

Ikväll gick jag ut i guidebåten på ett lite kortare pass för att försöka vända dygnet rätt för våra gäster. Vi var på jakt efter lite matfisk och gick till ett område ganska nära hamn, mindre båtåka, mera fiske.

Vi hade sällskap av en annan båt som hade siktet inställt på flundra, vi delade på oss och höll kontakt via vhf´n. Det tog inte lång tid innan första flundrahuggen rapporterades och senare landades även en flundra på 75 cm som efter återutsättning får växa till sig lite.

Vi fiskade på i guidebåten och det togs en del fina koljor och lite torsk i matstorlek. Jag vevade upp jiggen från 80 meters djup och endast 10-12 meter under båten kliver en flundra modell mindre på, ett par ruskanden senare är den borta, tyvärr.

Fisket fick vidare och jag såg en stigning på lodet och det kändes hett på platsen!

La om driften och: SMACK! Det suger tag i Tonys spö och det syns direkt att detta är en större fisk, efter en hård kamp med mycket givande och tagande samt HÖG adrenalin nivå så landas en fin fisk på 147 cm, vi kan bara säga: GRATTIS till drömfisken. Mycket glädje och värme i båten kan jag säga!

Efter en stund så jublar även Tonys son, Jonathan, då han landar sitt livs första havskatt och jag ser glimten i hans ögon när han förklarar att just katt har varit hans drömfisk länge och att han hellre ville ha det än en hälleflundra.

Där ser man, alla har olika syn på vad som är drömfisken och glädjen jag såg i Jonathans ögon var minst lika stor som hos hans far som nyss landat sin drömfisk, trots att det skiljde 40 kilo mellan de två!

Även båt 10 lyckades med sin drömfisk, en lång långa på 1 kilo… Personbästa på detta, vilket innebär bad på tisdag kväll!

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.

Drömmar uppfyllda, del 1!

Värme och glädje!

Drömfisk del 2!