Stortorsk, bra kattfiske och grymma spättor på Sørøya

Nya laddade gäster landande på campen i torsdags. Båt 4 drog ut till runningen efter infomötet. Robin skickade ner pilken och krokade på en mindre torsk. Några sekunder efter sög det till ordentligt i spöt och linan börja susa ut. Kort därefter släpper tyvärr fisken och upp kommer en totalt söndersliten torsk – nu snackar vi storflundra!

Vi andra körde första fiskepasset mot torsk och lite havskatt. Torskfisket började segt med några mindre exemplar ute vid Reis och Andottskallen. Några minuter innan vi skulle gå mot hamnen för att börja kattfisket hör jag på radion att båt 6 hade tagit en på 25kg (C&R) – grymt!

Fisket efter katt började bra med ett par fina exemplar runt 3kg. Toppen blev på 5kg och en riktigt stor tappades tyvärr.

Båt 3 med praktikanten Peter som guide drog ut på förmiddagen idag för att meta lite spätta. Johan får efter någon timme ett samtal av en i båten att de hade landat en på mellan 3 och 4kg. Någon timme efter får han ett sms där det stod att de tagit ytterligare en fisk på 3kg+. Väl inne i hamn vägdes fiskarna till 3,24kg till Calle och 3,53kg till Jonatan – 20 GRAM FRÅN CAMPREKORDET!!!

Nu packar vi grejerna och drar på långtur tills i morgon bitti!

Hannes Ribbner, Sørøya

3,24kg spätta till Calle!

3,53kg, alltså 20gram från camprekord, till Jonatan!