Första dagen för nya gästerna på Sørøya

Det kom ett nytt, grymt taggat gäng gäster med bussen i torsdags. Tyvärr blåste det kuling den kvällen så fisket fick vänta tills förmiddagen dagen efter. Några båtar valde att ägna morgonen åt att pillemeta lite spätta och katt. Några stycken prickiga skönheter på över kilot kom upp och även en del fina katter.

På kvällen hade det flaggats för långtur så strax efter 6 gick vi i samlad trupp mot Rosa. Där ute möttes vi av 5st, över 50m långa fiskefartyg som låg och snörpte. Fisket var väldigt varierat men båt 3 lyckades landa många granna torskar mellan 10 och 20kg.

Vid klockan 11 hade vattnet sjunkit helt och vi bestämde oss då för att dra och fiska flundra en bit norrut. Efter ca 45min körning var vi framme och möttes av en riktigt bra ström på ca 1,5knop. Ca 2 minuter efter första släppet gungar det till i Martins spö. Linan börjar rulla och Martin sätter all kraft för att försöka vända fisken. Några minuter senare har han pumpat upp den till ytan och det visar sig vara en riktigt fin flundra på ca 125cm. Kveitekroken sätts, vi lyfter in den i båten, tar en snabb bild och låter sedan denna vackra fisk få friheten åter.

I nästa drift ser jag att lodet blir helt rött. Jag låter grabben Philip skicka ner en häckla för att kolla vad det är. Han kommer inte längre ned än 2-3m innan 3 MAKRILLAR sitter – galet! Han stonkar och sliter och på bara en kort stund har han över 20 makrillar i lådan. Något drift senare är fisken till och med uppe och kokar i ytan. Vi hör också på VHF-en att båt 3 dragit en flundra på 125cm+ och tappat en ungefär lika stor.

Strömmen dör av lite lätt och ett par av killarna i båten vilar sig under döperioden. En liten stund innan vattnet kommer igång igen bestämmer vi oss för att testa ett nytt ställe lite längre österut som tidigare levererat stor flundra. Det tar inte en minut innan det smackar på igen, på Martins, AKA flundrakungens, spö. Denna verkar större och står bara och gungar – Martin kämpar och sliter men får inte riktigt kontroll på fisken. Den tar ett par rusningar men följer sedan ganska snällt med upp till båten. Det visar sig vara en precis lika lång flundra som den han tog ett par drift tidigare. Även denna blir plåtad ett tag för att sedan få simma hem igen. Killarna i båt 3 tar en fin fisk på 127cm på tredje driftet – VILKET STÄLLE!

Vi fiskar vidare ett tag och plötsligt är det Niclas tur. Det suger tag ordentligt och efter ca 10min landas ytterligare en flundra på 120cm+. Båt 3 drar också en till på 112cm.

Vi har nu varit ute relativt många timmar och folk börjar känna sig nöjda med dagen. Vi säger hejdå till vad jag tror ett av världens bästa flundraställen och beger oss hemåt.

Vilken första dag det blev. 5st 120cm+ flundror och torsk på 20kg+, Sørøya levererar!!!

Hannes Ribbner, Sørøya

Efter ca 2 minuters fiske på första driftet smackar pappa Martin på denna skönhet. Tog på rosa Crazy Daisy.

C&R

Philip kämpar hårt med sina makrillar!

Storfeskarn!

Martin var riktigt het, C&R igen. Även denna föll för hans rosa Crazy Daisy.

Nicke lyckades också lura en grann madame. Crazy Daisy är var riktigt grym inatt. Denna sög i sig färgen cola!

Även denna får simma tillbaka ner i djupet. Fantastisk känsla att låta drömfisken gå igen

Plums

Och där drar hon iväg!