Lååååång start på Lofoten!

Alla veckans gäster är på plats nu och 5 båtar är igång och fiskar nu med förväntansfulla gäster. Från förra veckans tuffa väder ligger det fortfarande kvar mycket gammal sjö och alla båtarna valde idag att hålla sig lite väderskyddat. Med de sista dagarnas västvind låg det hyfsat lugnt på sina ställen på sydsidan och Stig i gänget i Storstugan landade en långa på 8 kg där nere. Dem fick även en Uer på ca 1,5 kg och det har även kommit någon mindre flundra samt några rödspättor. Ett par båtar är dock ute och fiskar nu så vad dem har fångat återstår att se!

Under kvällen nu kommer de flesta båtarna ge sig ut på nordsidan när vinden mojnar för att försöka leta rätt på lite sej och torsk där ute! Vi får se vad vi lyckas lura upp!

Erik Axner/ Douglas PJ – Nappstraumen/Lofoten