Summering av en grym vecka på Lofoten!

Efter en vecka med strålande sol, blankvatten, stora sejar, stora torskar och en flundra över 50 kg kan man inte vara annat än nöjd som guide! Två nya camprekord har blivit slagna av ett av båtlagen från Fk Dalsjön med Kapten Leif Strömvall i spetsen. Det ena tog han själv idag och var en rödspätta på 2,4 kg. Det andra rekordet tog hans båtkamrat Christer och var en sej på hela 14,1 kg tagen på Crazy Daisy. Dem lyckades även lura upp två torskar i samma båt över 20 kg vilket är imponerande!

De tyska gästerna upplevde även ett grymt fiske efter torsk väldigt nära campen och hade stora mängder med fina torskar upp till 20 kg ( 44 lbs ) endast några distans från campen. Riktigt grymt jobbat!

Flundrorna var lite mer svårflörtade men Glenn Strand visade vägen i mitten av veckan och tog veckans tungviktare på 152 cm. Andreas, Kapten i deras båt vägrade ge upp och fiskade in i det sista och belöningen kom nu här under kvällen. Med en rosa Crazy Daisy så lyckades han lura upp sin efterlängtade flundra och landade en på 118 cm i slutminuterna! Väl inne i hamn var smilgroparna uppe under öronen! Vilken avslutning!

Utöver detta verkar det vara riktigt bra med stora rödspättor nu där flera över 2 kg har fångats och det tappades även en riktigt stor pjäs som uppskattades till 3 kg precis vid båtkanten tyvärr. Nu väntar nästa gäng med fiskesugna gäster imorgon! Ska bli spännande och se ifall storsejarna och flundrorna är igång då med!

Erik Axner – Nappstraumen/Lofoten