Stor flundra på Lofoten och stortorsk nära campen!

Imorse när jag vaknade visste jag att några båtar hade varit ute under natten och fiskat men var ovetande av resultatet men när jag fick veta så det så kunde dagen inte börjat bättre. Glenn Strand hade lyckats ta två fina flundra på Crazy Daisy i färgen ”Rainbow”, den rosa varianten. Den ena var 108 cm och den andra var hela 152 cm. I hugget av den större trodde Glenn att han satt fast i botten och började rycka för att få loss jiggen innan farsan hans började ropa att det kanske kan vara fisk. Då plötsligt började fisken rusa iväg och Glenn stod för sin livs fight. Den ”gamle” brottaren matchade dock fisken fint och efter en stund kunde dem säkra fisken vid båten med kveitekroken. Först mätte dem den till 138 cm utanför båten och valde då att lyfta in den i båten för ett foto men kontrollmätte väl inne i båten och korrigerade längden till 152 cm. Dem tog då ett snabbt kort och återutsatte henne direkt efteråt.

Hela denna berättelsen gjorde mig väldigt glad som guide och är stolt över deras agerande när dem märkte att den var över 150 cm. Det fångade ännu en flundra under gårdagen av Gert-Ove på 118 cm på en Crazy Daisy Glow i samma område!

Nu på kvällen kom det tyska gänget vi har på besök denna veckan och berättade om ett magiskt torskfiske, endast ett par distans utanför Nappstraumen. Dem hade fångade ett dussintal torskar över 1 meter med en toppfisk på ca 20 kg, (44 lbs)och mängder med mindre torskar också på ganska grunt vatten!

Erik Axner – Nappstraumen/Lofoten