Inte bara hälleflundra i Havöysund!

Under lördags kvällen så hade vi en mycket trevlig kväll med en kött Buffé som var mycket uppskattad. Det blev många goda fiskehistorier och givetvis så utbytes det olika fisketips och idéer.

Nu har det pratats mycket om stora hälleflundror sista tiden men det har fångats många andra olika arter. Havskatt är kanske en av de godaste matfiskarna och det fisket har varit riktigt bra med topp fiskar mellan 5-7 kg. Kolje fisket är också riktigt hett med flera över 3 kg med topp på 3,5, torskfisket fortsätter att vara riktigt bra med många över 10 kg med topp på strax under 20kg. Tajtlajn gänget inriktade sig på spätte fiske och berättar om många med riktigt bra storlek. Kungsfisket är helt ofiskat än så länge men är säkert helt grymt för den som sattsar på det.

Så vill jag bara avsluta med Hälleflundre fisket som bara blir bättre och bättre eller vad sägs om topp 5 så här långt 198, 175, 163, 153, 153 cm ja det är helt sjukt! Det ryktas även om en på 193cm men den får vi återkomma med, Vi har nämligen en kveite planka där man slår in en spik för det måttet man fångat det vill säga har man fångat en på 90 cm slår man in en spik undermåttbandet på 90 cm en kul grej som grabbarna från Tajtlajn kom på.

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden