160cm flundra, 29 kg torsk och Niclas badar med sin livs fångst!

Fisket har varit helt outstanding den senaste tiden, och det verkar som det är lika bra oavsett om du åker till Havøysund, Sørøya, Tromsø eller Lofoten!

Igår åkte tre båtar till Råsa, Sørøyas torskställe nummer ett för att jaga den riktigt stora torsken.
Två båtar åkte istället norrut för att testa flundra lyckan undertiden som några båtar stannade kvar i närområdet, och summan av det hela var Succé på alla fronter!
På Råsa fick man torsk över 10 kg och många runt 15-18 kg! Men inga 20 plussare denna gången, men guidebåten la en flundra drift ute på de grundare flaken vid råsa och lyckades lura upp en fin flundra till Niclas på hela 145 cm på första driften!
Det burkar alltid komma någon bonusflundra under torskfisket här på Råsa men det var första gången jag faktiskt gjorde ett riktat flundra försök på Råsa och det visa sig lyckat!
Det klassiska badet var givet efter en svettig fight mellan Flundran och Niclas, därefter fick flundran simma tillbaks ner i djupet igen!!

Samtidigt som Niclas svävar på moln så hör vi lite halvkrassligt på radion om någon 160 cm flundra som hade landats och släppts tillbaka igen, det var från båtarna som låg 17 distans ifrån oss och vi fick senare under kvällen reda på att den lyckliga fångstmannen var självaste Bert ”Berra” Andersson!! Ännu en fantastisk fångst här på Sørøya!!

På väg hem från den fantastiska dagen så får jag ett samtal av Ralph som berättar att britterna kom i land med en torsk på hela 29kg!!! Den fångades ute på Reis och jag möter upp fångstmannen i hamn och gratulerar honom! Han berättar att han fortfarande inte förstår att det finns så stora fiskar här ute, det är helt overkligt!

Storfiskensrike, Sørøya!

Johan Mikkelsen

Niclas med sin livs fångst! 145 cm tagen ute på Råsa

Nu får bröllopsfotot över sängen bytas ut, se om frun delar den meningen, Kärlek på Sørøya!

Det klassiska flundrabadet är en häftig upplevelse! Att ligga i vattnet tillsammans med en sådan stor fisk är något man sent kommer att glömma!

Sekunden innan Flundran får friheten åter!

Freedom!

Into the big blue!

På återseende!

Glädjen av att fångat sin livs fisk och sedan släppt tillbaka henne!

Halibut attack! <br />En liten flundradrift utanför hamnen, SMACK!” /></p>
<p><img decoding=