Kveitedrottningen från Mustad Havfiskeklubb!

Under veckan som varit har vi på Söröya haft gäster från Sverige, Ryssland samt Norge med ett gemensamt mål, att tämja stora as till fiskar. Ledningen i Mustad havsfiskeklubbs interna storfisktävling, tog Grete med en hälleflundra på 140cm och när veckan närmade sig sitt slut var ställningen densamma.

Avslutningsmiddagen gick i skrattets tecken. Alla var nöjda med ett underbart fiske och ett än bättre väder. Vad mer kan man begära än detta var en återkommande fråga under kvällen. Kanske var det en fisk som saknades ändå? Hälleflundran hade satt ordentligt fyr på Gunvors fiskefeber. En ny resa planerades omgående in för att fånga drömkveiten men inte nog med det. Gunvor satte tillsammans med Tom-Olav fart ut på ett spegelblankt hav utanför Söröya. Detta när alla andra ligger och sover eller kör sista refrängen på en lång och härlig fiskedag.

Johan och jag lägger in bilder på datorn från veckans fiske när telefonen ringer. Luften ändrar form och temperaturen stiger utan att något ord ännu kunnat urtydas i samtalet från Gunvor. Men vi förstår. Att på sista resdagen, under sista natten har äntligen den stora hälleflundran kommit. Men det är inte lycka som ljuder ur telefonen, kalabaliken sprider sig och stämningen går att ta på. Dom behöver hjälp med landningen innan det är för sent!

– Vi sticker direkt, vänta på oss, är Johans sista ord innan vi grabbar kameraväskor, snor nycklarna till Mats bil och sätter fart ner mot bryggan. Flyger in i ”torkrummet” och greppar extra kveitekrokar samt en Ursuit dräkt för förhoppningsvis ett bad med drömfisken för Gunvor. Jag halkar efter och hoppar på båten i farten när johan lägger i växeln och sätter full makaron ut på havet.

Fem minuter senare är vi på plats och ser att dom mer eller mindre lyckats säkra fisken. Johan hoppar dock över och ordnar med kveitekrok och runlockrep så att fisken lugnt kan hänga vid båtsidan medan vi förbereder fotografering och det obligatoriska badet. Och en gladare person än Gunvor får man nog leta länga efter. I detta ögonblick tror jag till och med att det är omöjligt att finna. Lyckan syns förbi horisonten och avtar inte för en sekund under resten av natten.

Hälleflundran som mättes till 151cm uppskattas väga omkring 50kg och fick efter några foton samt badstund med Gunvor simma tillbaka dit den bor. I havet utanför underbara Söröya, storfiskens rike!

Jonathan & Johan

Grete från Mustad Havfiskeklubb visar stolt upp sin

Det var ca 50 sälar runt skäret, ännu en härlig naturupplevelse att se dessa vackra djur!

Gunvor och Vidar med varsin fin havskatt!

Det blev en liten lyckad Uersatsning också!

Tom Olav med stortorsk från Sørøya

Gunvor i midnattssolen beredd att hoppa i med sin drömfångst!

Gunvor med sin flundra på 151 cm tagen under sista natten! Magiskt!

En lyckligare Gunvor är nog svårt att finna med sin drömfångst vid sin sida!

151 cm lång och väger upp emot 50 kg!

Närbild på Gunvor och hennes drömfångst som hon lyckades lura efter avslutningsmiddagen under sista dagen här på Sørøya, inget dåligt avslut på en fantastisk vecka!

Det klassiska kveitebadet förgyller hela upplevelsen! <br />Strax efter släpps flundra och simmar ner i djupet igen, Catch and Release och ett stort grattis till dig Gunvor, om det var någon som förtjänade sin drömfisk så var det du! <br />Jag tar av mig hatten för dig!” /></p>
</div><footer class=