Artfisket på Sørøya med fina storfiskar!

Vi har gjort en helhjärtad flundra satsning ena dagen då vi drog på nordsidan av ön, men dom var inte riktigt på hugget denna dag, trots det så landades en på 135 cm fångad av Thomas samt en på 138 cm landad av Christer Fredin, tagen på den gröna giant jighead! Det tappades också ett par flundror under passet men annars var det rätt trögt fiske. Hur som helst, flundrorna verkar hugga lite var som helst just nu. Gästen Grete fick en fin flundra på 140 cm tagen på Bigbob 480 gr ”sej färgen”. Igår fånga hon ännu en flundra på denna jigg och båda två tog på ett djup mellan 50-75 meter.
Jonathan den nya guiden har också lyckats guida upp sin största torsk hittills på 25,3 kg till sina ryska gäster! Jonathan ska själv summera ihop veckan under morgondagen och krydda nyheten med lite fräscha bilder!

Det har också kommit upp några fler torskar runt 20 kg, och sen har det landats en del havskatt upp emot 4-5 kg, långa, kolja, sej, LUBB osv..
Nu laddar vi för sista dagens fiske här på Sørøya!
Vädret är fortfarande på topp, så det är bara hoppas att det håller i sig!

Johan Mikkelsen