PJ bad och hälleflundra dans i Havöysund!

Med stigande temperaturer i hav och på land så ökar aktiviteten på fisket. Igår landades en fin flundra på 145 cm, 3 st tappade och ett flertal kontakter i guidebåten. Dessutom så syntes 145 cm´s fisken stiga på ekolodet och spänningen var på topp i båten innan den högg! Under samma pass kom det även upp en hel del fin torsk och många havskatter i guidebåten.

Jag själv hade landtjänst men kunde inte hålla mig utan gav mig ut på ett spegelblankt hav, hittade 20 meter höga torskstim och mängder av fin kolja upp till 4 kilo, däremot ingen flundrakontakt för mig detta pass.
Sen var det roliga slut, i hamn hade min kära guidekollega beslutat sig för att jag skulle ta det obligatoriska ”PJ-badet”, och han har ju inte smeknamnet ”Oxen” för inget, det var bara att byta om och hoppa i. 4 grader i vattnet gjorde att det inte var långvarigt, men nu är det gjort!

Jörgen ”Grodan” Sandén

Gött väder!

Torsk från en av våra Ryska gäster!

Flundrastigning!

145 cm flundra!

Kallt!