Stor flundra på Söröya!

Under morgonen fick jag ett samtal från Anders ”Fiskarn” Svensson som undrade hur mycket en hälleflundra på 160 cm vägde, för det var precis vad dem hade fångat under morgonen några distans från campen i deras båt. Fisken tog på en Big Bob 480 g i färgen Blue Glamour och kämpade tydligen riktigt mycket innan dem lyckades landa den och sedan återutsätta den varsamt.

De andra båtarna inklusive guidebåten gav oss ut under förmiddagen och satsade på torsk. Fisken stod djupt och tryckte nära botten men vi lyckades ändå att landa två torskar över 20 kg på 22,5 kg respektive 23 kg. Utöver det landades ett gäng torskar över 10 kg under dagen.

Nu har Johan återvänt från sin semester och intar ratten i guidebåten från och med nu. Själv åker jag ner mot Lofoten för att dra igång säsongen igen efter ett litet uppehåll där.

Erik Axner – Söröya

Jiggen kan aldrig bli för stor för en torsk...

Anders aKa STORManders med nytt personbästa på hela 22,5 kg!