Summering av Havöysund 2012!

Då var det dags att summer 2012 och ladda för 2013! Det hela började i Maj månad med att campen fick ett nytt stort frysrum samt att man började bygga spa avdelning med en jacuzzi och storbastu.

Så till fisket som bara kan beskrivas med ett enda ord: Succé!! Vi lyckades att landa minst 1 hälleflundra över 153 cm varje vecka förutom 2, men framförallt så vill jag säga att snitt vikten var betydligt större i år än tidigare och det gäller även torsken.

Jag vet inte exakt hur många hälleflundror som var över 170 cm men det var många. Ännu en gång så fick vi bevisat att havsfiske är för alla som t.ex. Rasmus Tellnor på 15 år. Efter en stenhård fight lyckades han landa ett monster på 206 cm efter närmare 1 timmes fight. Och sen så har

vi ”Kveitedrottningen” Julie som kan stoltsera med et PB på 190 cm. Konklusionen är att myten om att Havsfiske bara är för de ”stora pojkarna” kan skrinläggas en gång för alla!
Vi upptäckte flera nya fiskeplatser i år och kanske den mest omtalade var nog ”Kveiteflaket” som levererade gång på gång. Vad som kommer hända där 2013 kan vi bara fantisera om.
Vi lyckades även hitta många andra platser, och detta tack vare alla våra fantastiska gäster som istället för att ”mörka” var de varit hjälpte varandra till ett lyckat fiske.

Vi på NSA började märka hälleflundror både här och på Söröya. Vi märkte 114 hälleflundror här i Havöysund i år, som vi hoppas kunna få mer info om Hälleflundrans vandringar m.m., och vi kommer att fortsätta med märkningen i 2013.

Våra gemensamma middagar på hotellet under lördagarna fortsatte att vara väldigt uppskattade, och det blev en och annan öl på nattklubben och mängder med skratt!

Nu ligger alla båtarna på land, och en saknad av er gäster har spridit sig över Havöysund. Vi i NSA kommer att fortsätta att utveckla oss nu inför 2013, och har ni någon idé på hur vi kan utveckla våra camper eller synpunkter så mejla Jimmy så får vi utvärdera era idéer, för som jag sagt så många gånger för så är samarbete hemligheten till framgång.

Så tillsist vill jag tacka för en grym säsong 2012 och glädjer mig redan inför 2013, och tro mig jag har redan flera platser som jag vill utforska!

Skitfiske på er!

Ulf

Julie fightas med sin drömfångst!

Julie med sin kveite på 190 cm, Catch and Release! 

Flera hälleflundror i den här storleken fångades under säsongen uppe i Havöysund! ” /></p>
<p><img decoding=

En av toppfiskarna i Havöysund!

En obeskrivlig lycka!