4e över 100 kg i Havöysund!

Så var sista ordinarie veckan för säsongen inled och vilken start! I guidebåten denna vecka har jag 4 av 5 gäster som aldrig fiskat hälleflundra innan, men efter en liten genomgång av fisketeknik var dem i fullgång med att bända hälleflundra. När vi kom i land kunde jag summera ihop 12 hälleflundror med topp på 146 cm. Nu har jag 5 gäster som drabbats av hälleflundrefeber och jag är rätt säker på att dom kommer hit upp fler gånger!

När jag kom i land fick jag höra att Anders ”fiskaren” Svensson hade lyckats landa sin drömfisk, 210 cm hälleflundra, som mättes utanför båten och fick friheten tillbaks! Hälleflundran fångades på en Flatt Matt på 35 meters djup. Anders fightade hällen i 20 minuter innan de kunde säkra den vid båten och mäta den. Vi på NSA gratulerar Anders till hans fantastiska fångst och hälsar han vällkommen till klubb 100! Tyvärr så hade de glömt kameran, men har fotat med mobiltelefon så vi skall försöka lägga ut bilder under morgondagen.

Imorgon väntas det blåst igen så då får vi se vad närområdet kan erbjuda.

Ulf ”Oxen”Hugsén

146 cm C&R