Havöysund, storkveitens rike!

Helt galen start för det nya gänget! Igår Onsdag valde vissa båtar att fara ut på ett kortare pass medan andra valde att sova någon timme för att sedan fiska på natten. De holländska gästerna som jag skulle guida valde att fara ut på natten så jag for hem för att sova någon timme men så blev det inte.

Kl 20,59 får jag ett SMS, ”Ofattbart vi har landat en flundra på 230 cm vid ……., nu är hon tillbaka i djupet”. Givetvis så blev det ingen sömn för mig efter ett sådant sms! Jag träffade gänget som lyckats med den fantastiska bedriften och de berättar om en stenhård camp där de fått köra efter den med båten för att sedan med all kraft pressa den. Efter en helt slutkörd fångstman så kunde man säkra den vi båtkanten och mätta och fotografera den för att sedan släppa ut ” drottningen” till djupet igen. Stort grattis till all i båt 10 till en helt magisk fångst!
Det kommer bilder senare.

Hur gick det för oss då? jodå taggade till tusen for vi 3 båtar till en magisk fiskeplats och efter en stunds fiske ser jag ett stort ”eko” under ena bettet. Jag visar mina gäster hur en hälleflundra följer efter betet, efter några minuter säger jag att nu smäller det och i samma ögonblick böjer sig spöt i aktern och fighten är igång. Efter några rusningar kunde vi säkra henne vid båtkanten för att mätta och fotografera den för att sedan släppa ut henne igen. Vi landade sedan ytterligare en på 136cm innan vi avbröt för att få oss lite sömn.

Med en sådan här start så får Å nu överlämna namnet ”stor kvetans rike” till Havöysund igen 🙂

Over and out!

Ulf