Rödspättefiske på Söröya!

Vädret här på Söröya är för tillfället väldigt tufft vilket inte gör att vi kan komma längre än utanför hamnen! Vi startade dagen med lite hälleflundra precis utanför och landade en fisk strax under måttet samt tappade ett par innan vi övergick till att testa på rödspätta! Vi låg i viken precis utanför boendet och hade ett fantastiskt rödspättefiske! Totalt landades 17 rödspättor på ett par timmar fördelat på två båtar där alla fiskar var över kilot med två riktigt granna fiskar på 2,45 kg samt 2,2 kg. De allra flesta låg runt 1,5-1,6 kg. Dessutom landades ett par sandskäddor som i hamn vägdes till 900 g. Där ute simmar garanterat ett nytt norskt rekord, frågan är bara när det kommer upp. Nu laddar vi inför nästa fiskepass, frågan är bara när vädergudarna låter oss komma ut ordentligt?

Erik Axner- Söröya

Lars med en fin rödspätta på 1,5 kg

Granna sandskäddor fanns det gott om! Här är Fredrik med en på strax under 900 g

Dagens toppfisk på 2,45 kg!