Blåst, blåst och ännu mera blåste här i Havöysund!

I onsdags kom de nya gästerna, och direkt efter info mötet skenade alla båtarna ut med en hisklig fart för vi hade våra onda aningar om att denna J…. vinden skulle komma. Väl ute på våra fiskeplatser så kom det en hel del fina hälleflundror och det tappades även ett riktigt monster! Detta monster attackerade en av våra gästers hälleflundra när han höll på att fighta den, när han fått in sin hälleflundra som mätts till 61 cm kunde han konstatera bit och riv märken över hela hälleflundran. Mickael och per fick iallafall se den gigantiska hälleflundran precis i vatten ytan innan den vände ner mot djupet igen, de berättade med nästan lite rädsla i rösten om vad dom hade varit med om och tro mig, dom har varit med att landat en 100+ hälleflundra så efter att bara lyssnat på deras story så förstår man att den har varit gigantisk!
Läge för fler att börja fiska med flatt matt? Den har och kommer att fortsätta att leverera stora hälleflundror!

På torsdagen blåste det riktigt ordentlig NW vind upp till 14 m/s som värvades med kalla skura med regn. Men, men vad kan hindra oss fiske intresserade? Inte kyla och regn i alla fall! Vi satte kurs mot de närliggande fiskeplatserna och för vissa blev det en riktigt bra dag med topp kveite på hela 130 cm tagen bara 5 min från campen och roligast var att det kom flera fina hälleflundror. Vinden fortsatte även idag men inga 14 m/s utan mellan 8-10 m/s och lite glädje så solen tittar fram mellan regnskurarna. Alla är fortfarande ute och fiskar då dagens fiske rapport kommer senare under kvällen.

Ulf ”Oxen”Hugsén/Cristoffer Bergström