Riktigt bra inledning på lofoten

Denna veckan har startat med raketfart på lofoten trots stundtals jobbig vind från nordost. Jag hade bestämt tid med mitt gäng att vi skulle åka ut lite senare för dom ville ha sovmorgon men när jag fick ett samtal från den andra båten som redan låg ute på fiskeplatsen om att dom fått en flundra på 117cm och flera fina torskar och sejar blev det fart på campen och alla körde ut. Väl ute så har alla 3 båtarna riktigt bra fiske efter torsk och endel sej det kom flera fina torskar med topp på ca 15kg. efter detta fisket var det flundra som gällde och redan efter 10min så hör jag att Dogglas har fått på en flundra som först inte vill röra sig men sedan fulkomligt tömmer ut 75m lina på nolltid för att sedan börja simma mot båten men då lossnade tyvärr kroken men men finns det en finns det offtast flera. Och det hinner inte dröja mer än någon minut innan första flundran är landad och mäter 83cm och får följa med som matfisk efter detta får dogglas en liten revansch och landar 2 flundror på kort tid inte lika stora som dom han tappade men riktigt fina och självklart så får dessa fiskar simma vidare även fast dom var en bra bit över 80cm. innan vi åker hem för dagen så landar vi några till men snacka om bra inledning och detta endast när vi har 3 båtar uthyrda!!!!

/Fredrik Schmiterlöw

Dogglas med torsk på 14.5

Första flundra landad!

nummer 2

C&R!