Bra start för de nya gästerna!

De nya gästerna anlände förväntansfulla till Söröya igår och till deras och våran stora lycka så spådde vädergudarna lugna vindar och möjlighet till långtur. Tidigt imorse drog vi iväg med 5 båtar norrut i jakt på hälleflundran. Väl framme började strömmen direkt och det tog nog knappt 15 minuter förrän första rapporten ramlade in och en hälleflundra på 140 cm hade landats.

Strax därefter så tog samma båt även en fisk på 130 cm och glädjen var total. Hoppet tändes ännu mer i de andra båtarna och strax därefter rapporterades in flera mindre flundror. När väl strömmen var som starkast så högg det till rejält och en hälleflundra på 155 cm kunde landas i en av hyrbåtarna. Det verkade stundtals krylla av hälleflundra och alla båtar fick fisk. En båt hade t.om 4 flundror på 10 minuters tid med en toppfisk på 130 cm i ett dubbelhugg! Vi fortsatte fisket tills strömmen dog ut och började vända..

Då valde några båtar att söka sig ut mot Råsa för att testa på torskfisket. Där ute kom det upp några fina torskar på 15-17 kg med en fin toppfisk på hela 23,5 kg till Mikael i Guidebåten! Efter att dagen avslutats kunde vi summera ihop 15 hälleflundror med en topp på 155 cm och många fler kontakter från försiktiga flundror som endast nöp retfullt i stjärten på jiggarna!

Erik Axner/Johan Mikkelsen- Söröya!

Robin inleder veckan med en hälleflundra på 107 cm!

Mikael drar dagens största torsk på 23,5 kg från Råsa! <br />” /></p>
</div><footer class=