kanon vecka både väder och fiske mässigt på Lofoten

Denna veckan hade vi verkligen vädret på våran sida med många dagar närmare 20grader i luften. Till detta kom även en hel del flundra i olika storlekar vilket inte gjorde saken sämre!. Vi hade bara 4 båtar uthyrda denna veckan men med ett bra sammarbete mellan båtarna och ett gött tjat på radion så lyckades gästerna fånga flera fina flundror upp till 145cm vilket blev toppen för denna veckan. Spätta fisket var som vanligt väldigt stabilt och dom som testade på det fick mängder av spätta och endast ett fåtal togs med som matfiskar detta är bra då bestånden kan vara lokala och vi vill behålla det bra fisket vi har. Torskar kom det också upp en del upp till 14kg. under bytesdagen var jag och jimmy ute på ett kort fiskepass efter sej och fick hur mycket fisk som helst mellan 4-7kg och jimmy lyckades även att kroka på en lubb grattis jimmy!!

Fredrik Schmiterlöw