Nytt camp rekord i Havöysund, storkveitens rike!

Ny vecka med lite blandad inledning, men vi börjar med att avsluta med en liten summering av förra veckan där det både kom upp många och stora hälleflundror med topp fiskar på 150 och 155 cm.

Havöysund är mer än bara hälleflundra vilket Marbogänget visade när dom gick efter arter. Dom sänder en hälsning till våra övriga gäster som kommer upp: ”Ta detta om ni kan!” ( Med glimten i ögat). Marbogängets resultat: torsk 20kg, sej 11 kg, rödspätta 2,2 kg, sandskädda 0,55 kg, långa 5 kg, rödsimpa 0,3kg, uer 3,5 kg, kolja 3,5kg, och mindre kungsfisk 0,2 kg.

Så till denna veckans gäster som inledde med strålande sol och vindstilla! Vi i guidebåten gick efter hälleflundra men varvade med en stunds torskfiske och fick flera fina torskar med topp på 10 blankt. När det gäller hälleflundrefisket så tog vi 11 stycken och tappade ett gäng med. Dock så saknade vi en riktigt fin toppfisk men den kommer säkert.

I övrigt på campen så var det några båtlag som gick efter uer och berättar om mängder av uer. Det kom även upp en del riktigt fina sejar och långa på 6,6 kg eller kanske vi skall kalla den för korta? I vilket fall som helst så lär det vara nytt camp rekord här i Havöysund men det simmar säkert större långor där ute, så varför inte gå inriktat på långa?

Ett annat gäng från Danmark hade ett riktigt lyckat rödspätte fiske idag med en fin topp fisk på 2,2kg. Imorgon väntas det en del vind på morgonen så de flesta kommer nog att ta lite sovmorgon och bara göra ett kortare fiskepass. Någon kommer säkert ta ett skönt bad i jacuzzin eller en ”kall” i bastun, rena medicinen för en sliten kropp efter de långa och hårda fiskepassen (alltså jacuzzin och bastun).

Ulf ”Oxen”Hugsén/Cristoffer Bergström

Delar av Team Marbo gänget sista kvällen!