Magiskt sejfiske på Storskalltaren!

Vädret är verkligen på vår sida denna vecka och belönar oss med svaga vindar och sol återigen. Prognosen visade det möjligt att dra iväg på ännu en långtur och denna gång var folk revanschsugna på Storskalltaren så dit var siktet inställt. Till en början så startade vi med att testa på uer och knöt ihop ett supertackel med kinetics nya ”mini Red Ed” och släppte ner på 200 meters djup. Det dröjde inte långtid innan de första kungsfiskarna var på väg upp från djupet. Dock fick vi inte kontakt med de riktigt stora denna gången men många fina matfiskar upp till 4 kg landades innan vi kände oss mätta och styrde skutan mot Storskalltaren.

Väl ute på flaket började fisket rätt trögt och några enstaka fångstrapporter trillade in från båtarna. När strömmen väl vände och satte fart så kom också fisket igång vilket resulterade i att rapporter om hälleflundror i diverse olika storleker ramlade in. Allt från under minimimått upp till 140 cm fångades på ganska kort tid! Några fina torskar upp till 18 kg fångades också innan fisket satte igång på allvar. Det var något magiskt som hände ute på Storskalltaren och kanske hade den regnbåge som gick ned rakt föröver båten någon inverkan på det. Det lär vi aldrig få veta men fisket blev helt sanslöst bra! Nästan för bra för att vara sant. Vi i guidebåten drog ut på västsidan av grundet för att testa lite efter hälleflundra men hann knappt ner med grejerna förrän första spöet stod i en ettrigt jobbande båge! Storsej som var i farten och strax där efter kunde vi landa första sejen på en bit över 8 kg. Då brakade allt lös och ekolodet fylldes med ekon av stora jagande sejar långt uppe i vattnet! Stundtals var dem endast några meter under båten och vi kunde se dem frenetiskt jaga våra snabbt invevade jiggar! Detta gav verkligen resultat och hela båten stod stundtals och drillade storsej mellan 7-10 kg! Snittvikten var helt osannolik och nästan alla fiskar låg och sniffade runt 10 kg-strecket! Stundtals small det även på fisk av bättre kaliber varav de två största på 13 kg och en på hela 15,5 kg, endast 1400 g från camprekord! Dagens super bete för storsejen var Kinetics nya jigg ”Slim jim”! Man hann knappt doppa ner jiggen innan det sjöng till i spöt!
Vi kallades genast dit de andra båtarna ute på Storskalltaren och även dem fick uppleva samma galna sejfiske utan dess like! Allt detta pågick under 3 timmar med aktivt jagande storsej precis under båten och tillslut var alla så trötta i både rygg och armar att det tillslut fick vara nog. Det var svårt att inte vara helnöjd!

Det lurade dessutom riktigt stor torsk under dessa sejstim och de som kom ner med jiggarna förbi de hungriga sejarna kom istället i kontakt med riktigt grov torsk där vi i guidebåten fångade två över 20 kg med längden på 143 cm respektive 132cm! De tyngde ner vågen till 25 kg samt 23 kg! Aldrig tidigare har jag och Johan skådat och upplevt ett liknande fiske på Söröya! Detta är helt sjukt! Söröya är platsen där vad som helst kan hända!

Erik Axner/Johan Mikkelsen Söröya

Inleder med Uer!<br />Erik gör ett supertackel av Kinetics nya mini Red Ed med grymt resultat!!” /></p>
<p><img decoding=

Den magiska regnbågen!

Flundra på gång!

Victor med sin andra flundra för veckan!

Ännu en flundra!

Samtliga flundror återutsattes!

Catch and Release!

Mikaels torsk 21,75 kg

Sen kom Storsejen!

Victor inleder sejracet!!

Många runt 10 kilo!!

Dagens största på 15,5 kg!

Anton riktar fisket efter stortorsk mitt i sejracet och lyckas kroka denna på 23 kg!

Victor avslutar med en torsk på 18 kg! Vilken dag!!!!

Storsej på storskalltaren!! Här har vi björnligan som fortsätter fånga storfångst efter storfångst!

Fin dubblé! Flundra på 91 cm och torsk på 25 kg!!