Veckans andra långtur i flundranstecken! – Söröya

Veckan började med en tur till storskalltaren sen fick vi hårdare vindar som begränsade oss till närområdet. Vi riggade om och riktade fisket efter kolja, havskatt och plattfisk. Första passet håvades kolja efter kolja upp och några katter in emellan, en del sandskädda och någon rödspätta landades också. Nästa dag var vi fortsatt tvungna att hålla oss landnära igen och vi testade fiska ett stenkast ifrån campen med strålande resultat.. Alla rödspättor som landades var runt kilot eller mer, dagens största gick till Erik 14 år fångad på 8 meters djup, rödspätta på hela 2,2 kg! Han lyckades också fånga två hälleflundror på spättatacklet, grym fight!

Men idag har det varit knallväder, och vi flaggade såklart för långtur!
Det tog knappt 15 minuter innan båt 9 ropar på VHF:n att de drillar en stor flundra. en stund senare får vi reda på att hon mättes till 165 cm och togs aldrig upp i båten för att hanteringen skulle bli så bra som möjligt! Stor grattis och respekt för återutsättningen!! Det gjorde ni bra!
Det kom upp några fler flundror i den mindre kalibern men sen dog fisket ut… Typiskt flundrafisket.. men skam den som ger sig! Vi fortsatte nöta och helt plötsligt börjar strömmarna komma tillbaka och fler flundror landades. Anton 13 år lyckades fånga sin första flundra som lätt vägde 20 kg men var endast 115 cm lång, men konditionen var helt sjuk!!
Vi åker till det nya stället där 160 cm flundran fångades förra gången. och även här small det till ganska omgående på Eriks spö, en hård fight senare så lyckas vi landa en vacker flundra på hela 138 cm!!! Inte långt efter rapporterar båt 8 om en flundra på hela 149 cm som självklart släpptes tillbaka igen. Det var total lycka i båten! Vi lägger om driften och SMACK, Mikaels spö står i en tung båge ner mot ytan.. i Följt av en ruggig rusning, den här var stor!! Ingen tvekan.. Helt plötsligt gick allt av och både monster flundran och den bruna Big Bob jiggen var borta, Mikael vevar upp och konstaterar att hans knut hade gett sig.. Sånt som händer men sånt som inte skall hända!! Så ett tips för alla som skall upp hit, lär er knyta knutar som funkar på både flätlina och tjocknylon.. om ni är osäkra så hör med guiderna så visar dom så gärna. Så sjukt tråkigt att tappa sin livs fångst som Mikael bittert fick erfara.
Eftersom vi hade släppt tillbaka hälleflundrorna så hade vi ingen matfisk så vi planerade in ett stopp halvvägs hem för att ha till middagen.. Då vi hade en kvar i båten som inte hade lyckats fånga en hälleflundra än så bestämmde vi oss för att stanna på ett säkert flundra ställe som brukar leverer lite fin mattorsk också.. SJälvklart var gästerna helt inriktade på torsk och helt plötsligt så står Antons spö i tung båge och linan for ut, det var ingen tvekan om vad det var! Alla visst vad som skulle göras och efter ännu en fin fight så glider en riktigt fin flundra upp till ytan och vi slänger bort huggkrokarna när vi ser att den var betydligt större än vad vi hade tänkt oss.. Flundran säkrades och kunde sen mätas till 132 cm, den märktes och fick sedan simma tillbaka ner i djupet! Vi avslöjar att det här stället brukar hålla en del flundra men att Anton snodde flundran av Roy som inte hade fått någon.. Men direkt efter det så står Roy och drillar något bättre och tror ni inte det glider upp en liten flundra som var strax under 80 sträcken. men fortfarande flundra!! SUCCÈ!!
Det togs några mattorskar sen och vi fortsätter hemåt, nöjda och belåtna!

Imorgon är det nya tag och det blir eventuellt en satsning på Uer, mer om det under nästa nyhet!

Johan Mikkelsen/Erik Axner – Söröya

Action!!

Anton 13 år med sin livs första flundra på 115 cm och vägde lätt 20 kg med tanke på den goda konditionen! C & R såklart!

Antons andra flundra, 132 cm tagen under kvällsfisket! <br />Det går bra nu!” /></p>
<p><img decoding=

Erik drar till med dagens största flundra på hela 138 cm, Eriks tredje flundra denna veckan! <br />Självklart fick den simma tillbaka igen, Respekt! ” /></p>
<p><img decoding=