Fläckighavskatt och stor flundra på Söröya!

Väderleksrapporterna visad sig att inte stämma till vår fördel! Blev en kanon fin dag på havet där en del båtar hittat fina torskstim ut mot runningen. Det dröjde inte lång tid innan årets andra fläckiga havskatt kom upp i en utav båtarna! En argsint och sällsynt art som är alla sportfiskares dröm att fånga!! Den vägde hela 13,1 kg och var en respektfull havskatt.
Det fångades också torsk upp till 19 kg!
Sen hade vi norrlänningarna som gjorde en seriös flundra satsning och lyckades lura en mäktig flundra på hela 157 cm som tog på endast 12 meters djup!!
Stor grattis till alla storfångster, Söröya fortsätter att leverera storfångster från den ena arten till den andra!! Man förstår ju varför folk vallfärdas hit för att få uppleva detta fantastiska fiske!

En av båtarna ute vid Runningen fick också uppleva något mäktigt när de vevade upp torsken från 100 meters djup följt av en flundra som lätt kunde vara 2 meter!!! Flundran öppnade gapet för att hugga men av någon anledning så avbröt den sin attack i sista sekund och simmade ner i djupet igen!! Man bli rätt så knäsvag när man är med om något sånt här, det vill jag lova!!

Vi inledde veckan med torsk på 28,75 kg, nästa dag fångades Uer på 8,35 kg och idag den fläckiga samt flundran på 157 cm!! Frågan är vad det blir i morgon, spänningen är olidlig och långturen är in planerad!

Fortsättning följer…

Johan Mikkelsen/Erik Axner – Söröya

Fågelskådaren har nu lyckats knäcka alla oss andra sportfiskare när han landade denna drömfångst på hela 13,1 kg och blir således den andra som lyckas fånga en fläckig havskatt i år! Stort grattis från oss alla på NSA!!