Årets bästa kungsfiske här på Söröya!

Denna veckan hade vi äntligen ett par riktigt inbitna och duktiga sportfiskare i båten som vågar satsa på de lite mer udda arterna! Vi inledde fisket med att gå på jakt efter stortorsken, men eftersom den både var otroligt svårflörtad och svår att hitta så rikta vi om fisket ganska omgående till ett riktat fiske efter fläckig havskatt, då yrkesfiskarna hade fått stora mängder med vikter mellan 15-20 kg så drog det lite i fisketarmen, och vi var helt enkelt tvugna att testa! Denna fisk har hittills inte lyckats fånga under en ren satsning utan kommer oftast upp som en bonusfisk under torskfisket! Hur som hellst, vi kämpade på i ett par timmar utan resultat och bestämmer och istället för att gå över till Uerfisket då vädret hade lugnat sig märkbart!
Uerfisket bedrivs oftast på ett djup mellan 2-300 meter så för den som inte har det klart för sig kan man fort tröttna på allt vevande! Däremot om du har ställt in dig på att veva mycket för att du vet att ett potentiellt världsrekord lurar där ute på djupen så är det bara att köra!
För den som vågar satsa den lyckas! Och så var det för oss när vi körde!
I början så sökte vi runt i området för att få oss en bra bild över vart fisken stod. Sen gjorde vi ett antal släpp och förflyttningar innan vi började hitta lite bättre storlek på Kungsfisken, och då pratar vi om 3-4 kilos fiskar! Men vi visste att om vi bara kämpar på och vevar några hundra meter lina till så kanske vi hittar stimmen med de stora individerna! Ny förflyttning och helt plötsligt smackar det på hos Görans spö samt mitt eget, det här var lite bättre fiskar och speciellt på Görans spö, då det bockade sig rejält under varje vevtag!
Upp kommer två gånger femkilo plus Kungsfiskar på Görans spö samt en i underkant för min del. En waypoint lades ut för att veta exakt vart fisken högg! vi vevar upp och gör om driften..
Denna gången smackar det till i Rogers spö och efter en stunds vevade så kommer ett praktexemplar upp till ytan och kunde vägas in på hela 7,2 kilo!!
Nu gjorde vi bara ett släpp i området, krokade fisken, vevade upp och sen åkte vi tillbaka, och det slog aldrig fel!
Sen kom det där drömhugget och den konstanta tyngden från Görans spö, IGEN!
Det smacka även till bra i mitt men efter att sätt Görans kraftiga flex i spöt samt de kvidande ansträngningarna med ett leende på läpparna som indikerade på att här var det något stort på väg upp!
Ingen trodde sina ögon när den stora röda krigaren bröt vattenytan och vi fick skåda en Uer som var i klass med Världsrekordet! Väl landad i båten så hördes ett jubel av lycka och alla i båten hurrade för den otroliga fångsten!! Vi hade lyckats!!! Att jag tog personligt rekord på 5,2 kilo var ju inget i jämförelse med denna jätte!!
Pierre var inte långt efter med 4,8 kilo som nytt rekord! Alla i båten hade tagit nytt personbästa förutom den tidgare Uerexperten Roger som hade fångat en på 8,6 kilo innan, men att landa en på 7,2 tyckte han var bättre än förväntat!!
Lyckan var total och vi kunde segla hem med flaggan i topp!!
När vi sedan kontrollvägde Görans drömfisk så stannade vågen på 8,35 kilo och vi kunde notera att han endast var 700 gram från världsrekordet!

Det kom också upp något fint Uerexemplar på runt 5-6 kilo i en annan båt! De övriga båtarna fiskade torsk eller hälleflundra. Ett antal landade hälleflundror hördes på Vhf:n men verkar inte ha landats någon av de riktigt stora. Torskfisket har varit riktigt svårt (i Söröya mått), då man har fått söka runt i området väldigt mycket för att hitta aktiv fisk som hugger! Det kom dock upp två fina torskar i ena båten. Den ena på 17 kilo och den andra på hela 20 kilo!!
Grymt jobbat!!

Idag blir det ett litet softare pass då alla i båten har både långa armar och ömma ryggar efter gårdagens uersatsning. Imorgon flaggar vi för långtur!

Söröya rules!!!

Johan Mikkelsen/Erik Axner – Söröya

Äntligen fann vi de stora! Här visar Roger stolt upp sin fina 5 kilo plus dubble!

En fin Uer runt femkilos klassen

Roger med en grann Uer på 7,2 kilo!!

Görans 8,35 kilos! (700 gram från Världsrekordet!)

Änne en bild på årets hittills största Uer!

Nytt personbästa på 5,2 kilo, liten i jämförelse med Görans drömfisk!!

Hallin drar nytt personbästa på 4,8 kilo!!

En typ av nakensnäcka som kom med upp från djupet, någon marinbiolog som kan artbestämma? <br />” /></p>
</div><footer class=