Summering av veckans fiske i Tromsö

Fint väder, svaga vindar, trevliga gäster från Tyskland och Schweiz och så lite bra EM-fotboll (till tyskarnas glädje).
4 båtlag från sydliga breddgrader var uppe och hade bra fiske. Det kom upp bra med torsk upp till 15 kg inne i Sunden + ett par hälleflundror upp till 20 kg. Fisket efter havskatt inne i Langsundet var fantastiskt bra och många bitska katter mellan 4-9 kg fångades. Platsen vi fiskar på ligger bara 2 sjömil från campen och kan nås i alla väder. Havskattfisket inne i Sunden är till stora delar outforskat. Det finns massor av liknande heta platser att prova. Det dröjer nog inte länge innan den första över 10 kg landas. Det kan också vara bra att sprida kattfisket och jag rekommenderade C&R på katterna, då de troligen är ganska stationära. Gästerna hörsammade detta, men självklart ska man kunna ta upp några. Bilder ser ni här till höger. Boendet i Tromsö är fantastiskt fint och våra gäster denna vecka njöt av det i fulla drag. Trots det fina vädret blev det därför bara en långtur som gav ett par flundror upp till 120 cm. Fiskesemester handlar ju faktiskt inte bara om fiske utan även om att koppla av och att umgås…

Anders/Eddie