Krabbfiske förbjudet + rapport från Nappstraumen

Igår hade tyvärr har några av våra gäster, utan att känna till gällande regler, lagt ut 1 krabbbur (tine) för att försöka fånga några krabbor(krabbtaske)till middag. Vi vill därför från Nordic Sea Angling förtydliga att även om norska medborgare får lägga ut 20 tiner/person så är det inte tillåtet för turister att fiska krabbor. Vi har tagit tag i detta och kommer i framtiden att informera alla gäster på våra camper om vad som gäller.

Vad gäller fisket så var hälleflundrafisket lite segare idag men det kom ändå upp en fin fisk på 140 cm som såklart återutsattes och simmar vidare. Ett gäng var upp på norra grunden och fiskade torsk och sej och fångade massor av torsk upp till 13 kg och sej upp till 7 kg. En av gästerna flugfiskade från bryggan och fångade en havsöring. Man kan således i princip fånga fisk från stugorna här… Fantastiskt!

Anders/ Niklas