Kort uppehåll i vinden!

Här på Söröya fortsätter vindarna att friska i rejält men under dagen blev det ett kort uppehåll när vinden mojnade rejält och detta tog våra gäster tillvara på blixtsnabbt, kastade sig i båtarna och åkte ut för att fiska lite rödspätta. Två båtar testade även efter hälleflundra och lyckades fånga en på ca 10 kg och även en mindre under måttet samt lite mindre torskar. Lidköpingsgänget som vi har på besök denna veckan gjorde en tuff satsning i vågorna efter rödspätta och belönades mycket gott för sitt slit. Flertalet fina rödspättor mellan 1-1,5 kg landades med en topp på hela 2,1 kg, rakt utanför hytterna i Murmanskviken. Vi hoppas på fler av dessa uppehåll de kommande dagarna så vi kommer ut och kan fiska lite mer. Just nu har vinden ökat igen till kuling igen men hoppet är det sista som överger oss.

Erik Axner – Söröya