310 cm av Team Lindköping!

Så vad har då hänt här uppe i Havöysund den senaste tiden? Tyvärr så har vi inte vädergudarna varit på våran sida. Vi slits mellan hopp och förtvivlan, men lika snabbt som vindarna lägger sig åker flytoverallerna på och gästerna springer ner till båtarna som om brandlarmet gått!

Veckan började med fint väder och för vissa båtlag blev det en drömstart, som t ex Team Lindköping som inledde med att fånga 2 riktigt fina hälleflundror. Den största tog Christer Larsson som inledde sin kveite debut första natten med en madam som mättes till hela 170 cm! Detta var Christers första hälleflundra som efter en hård fight lyckades pumpa upp detta monster till ytan, men efter liten stund så tyckte denna madam att det var dags att bege sig till botten igen och en sliten Christer fick se sitt spö spännas i en härlig båge och rullen tjöt när linan ven ut. När hon så nått botten på 30 meters djup så var det bara för Christer att börja om att från början… Med värkande armar och darriga ben så pumpade han upp hällen igen och denna gång gick landningen bättre och hon mättes som sagt till 170 cm.

Efter att hon mätts och fotograferats fick hon friheten tillbaks och som mina gäster beskrev när de skulle beskriva känslan av att släppa tillbaks sin dröm kveite: ”Att få se en sådan stor och mäktig fisk simma mot djupet är en helt otrolig och mäktig känsla. Det är majestätiskt!”.

Enn vidare, som om inte detta var nog, fortsatte båtlaget med att fånga ytligare en hälle av modell stor, denna mättes till 140 cm och togs av Karl. Snacka om kanonstart på kveite debuten för detta gäng! Detta var Karls första kveite. Två debutanter har nu två nya PB (kommer nog få jobba lite för att slå dom) och som tillsammans har 310 cm hälleflundra tillsammans efter två dagars fiske!

Även de andra båtlagen har fiskat riktigt bra med tanke på vädret. Det har det kommit upp ett 10tal hälleflundror över 90 cm. Denna veckas 3e största hälleflundra står Nils Ljungren för, som fiskar med Team Kaffepaus, med sitt nya PB på 133 cm.

I övrigt så har det även denna vecka kommit en hel del fina torskar upp till 19 kg och en hel drös fina havskatter. Mellan de hårda vindarna så bedrivs kortspel och gästerna går runt och pratar fiske och väder med varandra. I kväll så blir det som vanligt lördagsbuffé, och för några av våra gäster blir det säkert ett besök på nattcluben ned musik långt in på småtimmarna då det väntas hård vind även under förmiddagen. Vinden väntas att sedan lägga sig i några timmar och tro mig när jag säger att det är tända gäster som kommer vara startklara när vinden lägger sig!

Som avslutning vill jag bara citera min chef när han skrev att ”hoppet är det sista som överger fiskarens hopp”. Själv så är jag j…… trött på denna vind och lider med mina (våra) gäster, men tack och lov så tillhör detta ovanligheten att vi har så här mycket oväder på en och samma vecka, och i faktum med så har dom i alla fall kommit ut och fått blöta jiggarna nästan varje dag. Stämningen är riktigt god trots denna j… p… vinden. Så om det nu finns en vädergud, snälla, snälla du, kan du sluta med de hårda vindarna och ge oss lite fint väder så lovar jag att kanskje bli lite snällare./Ulf”oxen”Hugsén

Ulf ”Oxen”Hugsén/cristoffer ”PJ”

170 cm C&R!

140 cm

Hopp!

Förtvivlan!

Gött väder!

Hmmmmmmmmmmmmm?????????????????

Det är inte storleken som räknas utan fiskeglädjen!