Hälleflundra race, och drömmen blev sann!

Fisket här i Havöysund har mest präglats av hårda vindar och regn, något som inte har hindrat våra gäster att ge sig ut och fiska i närområdet .
18/5 var det datum som många, eller kanske till och med samtliga båtlag, kommer att prata om med ett stort leende på läpparna, för vilket galet fiske det var! Det kom upp ett 15 tal hälleflundror med topp på 135 cm, och nästan alla fick friheten tillbaks efter fotografering och mätning . Gladast var nog våra holländska gäster, och våran äldsta gäst Jacob (86 år) var nog gladast av dom alla då hans dröm blev sann. För, efter torsdagens fiske kom Rob (Jacobs son) fram till mig och frågade om det fans möjlighet för mig att guida dom till en hälleflundra någon dag, då att få en på kroken var hans fars stora döm. ”Javisst”, svarade jag, ”men jag kan nog inte förrän slutet av veckan. Men om ni provar fiska här i detta området”, sa jag och pekade på sjökortet, ”så har ni goda chanser på att fånga hälleflundra”.
Rob och hans båtlag beger sig ut till platsen som jag pekat på och hvilket fiske dom hade sedan. 4 landade hälleflundror och 3 tappade! När dom kommer iland lite senare på kvällen så står jag och pratar med våra lettiska gäster som firar Matas Sapiegas fina hälleflundra på hela 135 cm, och som dessutom var hans första. Rob kommer upp från bryggan med ett stort leende på läpparna och berättar om det otroliga fisket och framför allt att det var hans far som är 86 år som tog två av dom fyra hälleflundrorna. Detta var ju Jacobs stora dröm!!!
En annan grej som jag märkte och som fick mig att börja le lite extra var hur alla gästerna gick runt och gratulerade varandra och pratade om alla tappade fiskar. Senare på kvällen så blev det några goda öl och lite kortspel då det hade börjat blåsa. Summering för detta datum blev super bra!
19/5 Fortsatte det att blåsa men på eftermiddagen så begav några båtlag sig ut och trotsade vädret, och tack och lov så fick dessa ”tokar” betalt för sitt slit. Harald och hans crew landade en hälleflundra och tappade även en. Rob och hans crew lyckades landa en hel del torsk över 10 kg med topp på 12 kg, och detta bara utanför hamnområdet!
Lördagskväll så blev det lördagsbuffé, Champions League fotboll, och kvällen avslutades med lite kortspel och sedan nattclub. Summering SUPER TREVLIGT!! Tyvärr så värkar det som om den hårda vinden håller i sig under måndagen med, och skulle det inte bli något fiske så har vi fixat så att det kommer en buss och hämtar oss och kör oss till Nordkap till självkostnads pris. Följ med vidare!

Ulf ”Oxen”Hugsén/cristoffer ”PJ”

Jacob med sin drömfisk!

Rob med hälle

Mumms!

Visst är han lik en mycket känd svensk!