Nu har det verkligen lossnat med flundrorna!

Under dagen har nästan alla campens gäster riktat sitt fiske efter Hälleflundra och vi gav oss ut tidigt på förmiddagen. Väderprognosen lovade 4 m/s och växlande molnighet så vi hade alla förhållanden på våran sida. Redan vid första nedsläppet smäller det på en bra fisk och efter en kort kamp kommer det upp en riktigt fin hälleflundra på 147 cm. Den fisken bestämde vi oss för att återutsätta och dessutom så märkte vi denna fisken också i syfte för forskningen. Denna fisken simmar just nu runt med ID:nr 3000 på sig och vi får hoppas att om den återfångas att den rapporteras in till oss så vi kan använda all den data från fisken för framtida forskning om Hälleflundran i samarbete med Havsforskningsinsitutet i Bergen.

Utöver den fisken så fångade flera andra båtar hälleflundror och vid slutet av dagen så kunde vi summera 5 hälleflundror i längder från 75 cm upp till 147 cm. Dessutom fångades fina torskar upp till 15 kg och även en fin havskatt på 3,7 kg strax utanför hamnen! Nu har det kommit igång på riktigt!

Erik Axner/ Christian Klagenberg

Malte med fin havskatt på 3,7 kg, strax utanför hamnen!