Första NSA märkta hälleflundran! Nr 2801

I fredags så guidade jag en av våra ryska gäster med siktet inställt på hälleflundra, på förmiddagen så var hälleflundran riktigt försiktig och när vi väl fick en riktig kontakt så segrade hälleflundran efter en kortare fight. Vid lunchtiden ville vi ha lite action så vi styrde mot en av grundtopparna som ligger mycket nära campen, där fick vi kontakt direkt med mängder av torskar som verkligen var på hugget! På eftermiddagen återgick vi till hällefiske, redan på första driften kom första hällen på 114 cm och bara 30 min senare kom nästa på 90 cm. Riktigt skönt att man fick betalt för allt nötande man lagt på förmiddagen ! Cristoffer begav sig ut på natten med gästerna som åkte med i guidebåten och även dom fick en hälleflundra på 116 cm och mänga torskat mellan 8-13 kg !

Lördagens fiske började vi med att jaga hälleflundra och efter 3e driften så kom det där sköna spö gunget och upp kom en liten söt hälleflundra på 60 cm. Äntligen var det dags att märka den första hälleflundran Nr 2801 här i Havöysund! Vi på NSA kommer att märka hälleflundror både i Havöysund och på Söröya. Så skulle ni fånga någon märkt hälleflundra så mät den, skriv upp vart ni fångade den och skriv upp numret på “Taggen”. Denna info kan ni sedan lämna till guiden som i sin tur kommer att ta kontakt med havsforsknings institutet. På detta vis så kommer vi kunna kartlägga hälleflundran och bidra med viktig fakta till havsforsknings institutet.

Ulf ”Oxen”Hugsén/cristoffer

Smack!!

 märkning av hälleflundra Nr 2801!