Gårdagens fiske och tack för mig!!

Sista dagens fiske för detta gäng gick inte av för hackor precis !Själv hade jag förmån att guida Hans och vårt mål för dagen var ett enda, 20+ som inte är helt lätt alltid. Vi gled iväg ur hamnen i solskenet och humöret var på topp. Väl ute så började sökandet efter torsken, det kom upp mycket torsk men vi fann inte de riktigt stora. Efter några timmars fiske så roppar Uffes gäng upp mig på radion och sa att dom hittat lite större fiske. Vi vevar upp och förflyttar oss närmare Uffes båt. Efter ett par drifter smäller det i Hasses spö som får ett riktigt spöböj! Jag ser glädjen i Hans ansikte när han säger till mig att den känns riktigt tung. Efter ett tag närmar sig Torsken sakta upp mot ytan och när jag säger till Hans att den är stor, riktigt stor så börjar Hans skratta av glädje! När jag lyfter in Torsken i båten och säger till Hans att det är en NSA Målere så är det Precis som om Hans inte vill tro mig först så jag tar ut kroken ur munnen på torsken och Hans sätter sig ner och känner på torsken och säger med glädje “det är ju en riktig gris” och skrattar. Det är dessa ögonblick som får oss guider att älska våra jobb! Detta var Hans drömfisk!!! Denna fisk och som blev punkten över “i “ för Hans denna vecka kom tack vare samarbete på campen! Så kom ihåg att om alla båtar samarbetar på camperna så kommer det mer stor fisk och fiske glädjen kommer att spridas som en löpeld på camperna!!

För att beskriva Hans och hanns humor så ringde “Bossen” mig när vi var ute igår och frågade hur fisket gick, lite trögt svarade jag samtidigt som jag ropade till hans att fisken står på 50 m. Jimmy blev lite tyst och frågade mig hur kan Hans veta att han är på 50 m?
Jag svarade att han har färgad lina. Då kom Hans replik: Du Uffe, hälsa Jimmy att jag har lite problem att se den färgade linan då jag är färgblind!!!!
Hans räknar sekunder när han släpper ner och när han är nere så frågar han mig om han är på rätt djup. I och med den färgade linan så kan jag snabbt se att han är på rätt djup vilket han oftast är.

I övrigt så kom det upp många NSA målere med topp på 29,1 kg denna vecka och största igår tog Jan-Erik Persson på hela 27,8 kg som är hanns nya PB. Vi avslutade gårdagen som vanligt med grillafton på puben som var riktigt lyckad IGEN!! Tillsist vill jag tacka alla gäster som jag har haft på Söröya Campen och Ralph, Jon Jon och sist men inte minst Lassa “kock” för denna säsong för nu är det dags för mig att dra vidare till Havöysund och smälla upp portarna där!!

Ulf ”Oxen”Hugsén

Hans på G!

Hur svårt kan det va!???? Prova själva att kroka fisk och blunda!

Grattis Hans !!!

Detta är fiske glädej!!!!!!

Mummms!

så var det det här med fiskehistorier!?