Mängder med torsk, men allt fler hälleflundror…

Vår guide Johan Mikkelsen är nu på plats uppe på Söröya och idag körde han en 1-dagsguidning för en grupp ryssar.
Målet var hälleflundra och stor kungsfisk, men dessa lyste med sin frånvaro….
Det gjorde däremot inte torsken! Johan som inte har varit uppe på Söröya sedan i Mars, blev helt förbluffad över de enorma mängderna med torsk. Han berättade att de såg mängder med torsk i storleken 10-15 kg som jagade lodda strax under ytan! Han saknade sitt flugspö som han lämnat hemma…
Säkert ett häftigt fiske att landa torsk i den storleken på lätta grejor. Man lär säkert bli trött i armarna…
Nu har vi inga gäster förrän den 11 maj, men troligtvis kommer Johan och vår serviceman Mats Persson att testa fisket när tid finnes.

Uffe rapporterar från Tromsö om ett bra fiske efter hälleflundra igår. Man landade förvisso bara 1 flundra i båten (125 cm), men hade många kontakter och förlorade också ett par riktigt fina flundror efter bra fighter.
”Ryssgänget” drog idag återigen mýcket torsk upp till 15 kg och tappade också en riktigt stor flundra….

Från Havöysund rapporterar Eddie om att gänget med Hasse Dorsén i spetsen hade ett riktigt bra torskfiske igår med många exemplar på 10-15 kg och en toppfisk på hela 21 kg!
Båten med Sten Söderberg som hjälpt mig att traila upp en båt drog en flundra på 25 kg idag, så nu har båda båtlagen som hjälpt mig att traila upp båtar fångat vars en fin flundra. Känns helt klart att flundrafisket är riktigt på gång!

Jimmy